Egy nő régi második világháborús bunkert alakít át álmai gyönyörű otthonává

248

Elizabeth Strutton talált egy 1942-ben, a második világháború idején épített bunkert. Egykor titkos radar- és kommunikációs állomás volt. De Strutton valami mást is látott.

A bunker egykor az első védelmi vonal volt az esetleges náci támadásokkal szemben. A katonák információkat gyűjthettek és láthatatlanul megfigyelhették az eget.

YouTube

Forrás: Forrás:
YouTube

Strutton otthona a nagy-britanniai Cornwallban található. Egykor a nap 24 órájában működött, hogy segítse a Harmadik Birodalom elleni harcot.

80 évvel ezelőtt.

A brit védelmi minisztérium 1982-ben leszerelte a helyet.

YouTube

Forrás:
YouTube

Strutton és férje, Mike látták meg a bunkert, amely egy tanyán ült, egy ingatlaniroda ablakában lévő eladó táblával. Az ingatlant 194 ezer dollárért vették meg egy farmertől.

A bunker burgonya tárolására szolgált.

Továbbra is katonai felszerelésnek adott otthont, és bombabiztos, két és hat láb vastagságú falakkal rendelkezett. Lakóhellyé alakítása kihívást jelentett volna.

YouTube

Forrás:
YouTube

Mindenhol borostyán volt, és a környező terület benőtte. A házaspár megemelte a padlót, a mennyezetet pedig leengedték, hogy a szigetelés, a vízvezeték és a villanyhálózat kiépülhessen.

Öt év alatt több mint 135 000 dollárból a földalatti helyiséget teljesen működőképes lakhellyé alakították át.

Strutton végzett némi munkát a bejáraton, de a külseje megőrizte eredeti kinézetét.

A belső térben a változások lenyűgözőek.

YouTube

Forrás: Forrás:
YouTube

Strutton 2013-ban elmagyarázta, miért választotta a bunkert.

“Ez egy varázslatos erődítmény. A világ végén vagy, és a történelmet éled. Nem tudod, mire vállalkozol, amikor ilyesmit vállalsz, de tudom, hogy most a világ legjobb helyén élek” – mondta.

YouTube

Forrás: Forrás:
YouTube

A bunker 3 hálószobával, 2 fürdőszobával és egy tisztességes nappalival büszkélkedhet. ablakokat nem tudtak elhelyezni, így a tetőn keresztül csöves tetőablakok engedik be a természetes fényt.

YouTube

Forrás: Forrás:
YouTube

Az építők ipari tűzoltó berendezéseket szereltek fel, mivel nem voltak tűzoltó kijáratok. Egy hónapba telt, mire átfúrták a tetőt.

A bunkert borító három láb magas földhalom miatt szigetelni kellett. Nem akarták, hogy penészedjen odabent.

“Az építési folyamat nagyon nehéz volt. Korábban még nem csináltak ilyet, így az építők nem voltak hozzászokva az ilyen térhez. Sokkal hosszabb ideig tartott és sokkal több pénzbe került, mint amire számítottunk” – mondta Strutton.

YouTube

Forrás: Forrás:
YouTube

A bunker belseje nagyrészt megmaradt, így Strutton több veteránt is fogadhatott, akik saját szemükkel akarták látni a helyet.

“Meglepő módon egy veterán családja jött le a múlt héten” – mondta akkoriban. “Azt mondták, hogy az édesanyjuk most demenciában szenved, de elmondták nekik, hogy itt dolgozott a háború alatt. Nem hittek neki, de amikor már bent voltak, minden pontosan úgy volt, ahogy ő leírta. Az édesanyjuk láthatóan nagyon örült neki.”

YouTube

Forrás: Forrás:
YouTube

Strutton tudja, milyen fontos a helye.

“Ha itt élsz, akkor tényleg értékeled, ahogy az emberek harcoltak – egyfajta kapcsolatot érzel azzal, amit csináltak. Ez olyasmi, amit nem akarok természetesnek venni, és az egyik legjobb dolog a helyben” – mondta.

Nézd meg ezt az átalakított második világháborús bunkert alább!

Kérjük, MEGOSZTÁS ezt barátaiddal és családoddal.

- Advertisement -